Põlvas lõpeb supikeetmine

Väinu Rozental 18. mai 2007, 00:00

Tänasel viimasel tööpäeval saavad lõpparve ja koondamistasu kolmkümmend Põlva supitehase töötajat. Mõned inimesed jäävad ametisse juuni lõpuni, et anda rentnikule, ASile Põlva Piim Tootmine üle tühjakskolitud ruumid. Kuigi Põltsamaa Felix pakkus kõikidele Põlva tehase töötajatele võimalust jätkata tööd Põltsamaal, soostus sellega vaid senine tegevjuht Lembit Kriskamägi, kes jätkab Põltsamaa Felixis tootmisjuhina. Teised pidasid Põltsamaad kodust liiga kaugel asuvaks.

"Kui te reedel siin oleksite, siis näeksite meid kõiki nutmas," rääkis kolmapäeval Põlva tehase puhkeruumis lõunatav kontori perenaine Sirje Mattus. Tema vastas istuva laohoidja Karin Birnbaumi kinnitusel on nad kõik äärmiselt pettunud. "Veel jõulupeol rääkis Nordic Foodsi käimatõmbaja ja üks omanikest Kuldar Leis, et tehasel läheb hästi ja varsti alustab tööd ka teine vahetus," lausus Birnbaum.

Põltsamaa Felixi juhataja Anti Orav põhjendas Nordic Foodsi varade ostu tänavu jaanuaris sellega, et kuna neil Põltsamaal oli valmistoitude tootmisvõimsus ammendunud, nägid nad Põlva tehases arenemisruumi. Orava sõnul tahtsid nad Põlvas veel paar aastat tootmist jätkata, kuid ei saanud ruumide rendileandjaga kokkuleppele.

Koos Nordic Foodsi varaga omandatud Maakera kaubamärk lakkab Orava kinnitusel lähema aasta jooksul olemast, kui seda kaubamärki kandvad tooted on ära müüdud. "Meil ei ole vaja kahte konkureerivat kaubamärki," põhjendas Orav.

Orava sõnul saavad valmistoidud Felixi nime all uue kujunduse. "Valmistoitude osa meie käibes tõuseb ja ulatub selle aasta lõpuks 15 protsendini," täpsustas Orav.

Põlva Piim Tootmise juht Aivar Häelm ei soostunud ütlema, kes hakkab Põltsamaa Felixist vabaks jääval pinnal tulevikus tegutsema. "Läbirääkimised potentsiaalse rentnikuga käivad," ütles Häelm. "Samas pole välistatud, et hakkame seal hoopis ise tegutsema."

Salvestis asub tööle 6-7 endist Põltsamaa Felixi Põlva tehase töötajat. Arvan, et Põltsamaa Felix ei pidanud Nordic Foodsi ostes silmas mitte niivõrd turuosa, kuivõrd võimalust suurendada tootmisvõimsust.

Mulle tundus Nordic Foodsi suure hurraaga turuletulek juba kolm aastat tagasi liiga optimistlik.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing