19. mai 2007 kell 12:53

Päästjad peavad Tivoli süütamist ebatõenäoliseks

Päästeekspertide hinnangul on süütamise versioon ebatõenäoline ja mõningate arvamuste kohaselt vajalik kindlustussummade kättesaamiseks.

Tivoli tuuri juht Lauri Viikna ütles täna hommikul Rakveres toimunud pressikonverentsil, et eile hilisõhtul põlema süttinud karusellil nimega "Enterprise", pole selliseid elektriseadmeid, mis võiksid lühise korral süttides põleda 5-6 meetri kõrguse leegiga, kirjutas EPL Online.

Viru ringkonnaprokuröri Marge Voogma sõnul vajavad kõik versioonid kahtlemata uurimist ja politsei tegeleb ka süütamise variandi uurimisega.

Samas ei pea uurimise huvides tundmatuks jääda soovinud päästetöötajad süütamise või terrorismi varianti kuigi tõenäoliseks, sest karusellil on palju plastmassosi, mis süttides lahvatavad suure leegiga. Ka võis probleeme olla pargi poolakatest ja rumeenlastest töötajate poolse jooksva tehnilise kontrolliga enne atraktsioonide käivitamist.

Mõningatel hinnangutel on süütamise verisooni levitamine tivolile vajalik kindlustussummade kättesaamiseks.

Hetkel kuum