Sport ja vaktsineerimine endiselt erisoodustused

Anne Nuut 21. mai 2007, 00:00

Tööandja saab sisustada töötajatele olmeruume ja kööginurga, sportimisvõimaluste ja vaktsineerimiste eest tuleb aga riigile üldjuhul erisoodustusmaksu maksta.

Töötervishoiu ja tööohutuse seaduse N 13 lg 1 sätestab tööandja kohustused ja õigused. Muuhulgas on tööandja kohustatud korraldama omal kulul töötajate tervisekontrolli, andma neile esmaabi- ja isikukaitsevahendid, tööriietuse ning puhastus- ja pesemisvahendid, kui töölaad seda nõuab. Samuti on tööandja kohustatud looma oma töötajatele töökeskkonna ning kujundama ja sisustama töökoha, kus töötajatel on võimalik vältida tööõnnetusi ja tervisekahjustusi ning kus säilib töötaja töövõime ja heaolu.

Enamikus kontorites on kööginurk, kus töötajad saavad vajadusel kaasa võetud lõunasööki soojendada, vett keeta jne. Sellise köögi sisustamine on samuti üks tööandja kohustustest ja ei kuulu erisoodustuste hulka samuti nagu töökoha sisustaminegi.

Töötajate sportimise teema on aga seni ikka veel lahendamata. Kui just töötervishoiuarst ei ole määranud töötajale mingit ravi sportimise (nt regulaarse ujumise) näol, siis on üldjuhul tegemist erisoodustusega.

Samuti jääb täiesti arusaamatuks, miks käsitletakse töötajate vaktsineerimist jätkuvalt erisoodustusena. On ju iga tööandja huvides, et tööd saaksid õigeaegselt tehtud, lepingud täidetud ja töötajad ei levitaks viirusi.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing