4. juuni 2007 kell 14:01

Somaalia piraadid röövisid Taani laeva

Somaalia ranniku lähedal röövisid piraadid ööl vastu laupäeva Taani kaubalaeva Danica White, mis vedas Dubaist Keeniasse ehitusmaterjale.

Laeva pardal oli viis meeskonnaliiget. Kaaperdamisest saadi teada ühe prantsuse sõjalaeva teadaande kaudu, kuid prantslastel ei olnud õigust siseneda Somaalia territoriaalvetesse, et röövitud taanlasi aidata, vahendas delfi.ee Taani raadio uudist.

Mitmed merendusorganisatsioonid oletavad, et täna või homme esitavad piraadid nõudmise lunarahaks taani meremeeste eest.

Taani välisministeeriumi teatel on käivitatud intensiivne diplomaatiline protsess Danica White’i meremeeste aitamiseks.

Praegu on Somaalia piraatide kätes veel neli välisriikide laeva. Möödunud laupäeval tapsid piraadid ühe meeskonnaliikme Taivani kalalaeva pardal, mille nad olid kolm nädalat varem kaaperdanud. Nad ähvardavad tapmist jätkata, kui nende lunarahanõudeid ei täideta. Piraatide käes on ka üks India alus ja kaks Tansaania kalalaeva.

Hetkel kuum