Iseenesest on lihtne kartulit grillida ja eriti mugav on seda valmistada gaasigrillil.
Asetate lihtsalt pestud koorega kartulid grillile ja küpsetate täisvõimsusel umbes 45 minutit või kuni kartul on seest küps. Vahepeal muidugi keerake kartuleid, et ikka ühtlaselt küpseksid.
Teine variant on, et lõikate pestud ja koorega kartulist 1 cm paksused rattad.
Grillite need samuti mõlemalt poolt, kuni kartul on pehme, ja siis asetate ühe viilu peale juustuviilu ning teise ratta juustu peale. Saate sellise kartuli-juustuburgeri. Otse loomulikult ikka maitseks ka soola ja purustatud musta pipart.
Samuti tasuks katsetada erinevate köögiviljadega ja nende maitsestamiseks soovitan kasutada Balsami veiniäädika ja õli segu ning soola ja pipart. Eelnevalt marineerida ma köögivilju ei soovita.
Ära ei tasu unustada ka värsket kala. Sel aastal võiks juba minna arengus edasi ja kasutada valget kala ja proovida unustada foolium.
Grillige kala kuumal grillil ja enne kala grillile asetamist määrige küpsetusrest kergelt õliga, et kala ei jääks resti külge kinni.
Maitsestamiseks kasutage oliiviõli, sidrunimahla ja soola ning pipart. Nagu ei ole vaja marineerida juurvilju, ei soovita ma ka kala eelnevalt marineerida.
Ürtide asemel saate veel ka kasutada lepapuru ja kui olete entusiastlikum grillija, on teil kindlasti kogutud erinevate lehtpuude oksi, mida suitsu andmise eesmärgil kasutada.
Igal juhul edu ja head grilliaastat! Eks grilliaasta vahetub mais ja kestab tõelisele grillisõbrale terve aasta.
Autor: Rain Käärst