Kogu küla grillipidu

Heikki Haldre 15. juuni 2007, 00:00

Vaid kahe tunni tee kaugusel Londonist, kus loodus künklik ja lammastega karjamaid ääristavad hekid, tähistatakse nende jaoks selle aastatuhande tähtsaimat sündmust - taasavatakse kirik, mis algselt ehitati 1227. aastal. Investeerimispankur, kes on oma uueks elukohaks valinud Londoni siginast-saginast eemal oleva tillukese küla, selgitab mulle, et siga grilliti eriti vana inglise kombe kohaselt.

Palju noorem on aga Chrysler HEMI supervõimsate mootorite ajalugu. Kui siiani sõitsid HEMI mootorite jõul ringi kiired autod, siis võimsusest, mis ligi kuueliitrisel V8 mootoril, piisab ka vägeva grillahju tarbeks. Sellest grillahjust oleks võimsam vaid ahi, millel reaktiivmootor lennukilt.

Lennukimootor aga oleks grillipeole liig mis liig. Kes siis tahaks tuhaks põlenud liha? Kui tulekahju peaks siiski tekkima, võib haarata maailma ühe väikseima tulekustuti - kui liha enam päästa ei kannata, siis päästad suuremast kahjust vähemalt ümberkaudse.

Väike PinQy kustuti on siiski nii väike, et lennukimootori tekitatud tulekahju see ei kustutaks.

Tulekustutist pole kasu ka siis, kui leegid suus pannud põlema Dave's Gourmet' reguleeritav grillikaste. Lihtsam on keerata korgist ja kastmesegu muutub mahedamaks. Tulekahju suus hinnatakse Scoville'i skaalal. Tabasco-kastme teravusastme number on vaid 2500. Dave's Gourmet' kõige teravama kastme hinne on aga 51 000 Scoville'i.

Grillahjude tootja George Foreman teab ent teisigi saladusi, kuidas lihast tõeline maitseelamus valmistada. Selle asemel, et kasutada teravaid kastmeid, on nemad teinud teravmeelse lisaseadme maailma populaarseimale MP3-mängijale. iGrill on grillahi, millele saad külge ühendada iPodi ning muusika annab lihale eriti hea küpsemisrütmi.

Nendele, kes tahavad seekord kogu Eestimaa grillipidu väiksemas seltskonnas pidada, võiksid taskusse panna maailma väikseima grilliahju. Kokkupakituna on Grilliput pikema joogikõrre pikkune ning lahtipakituna jätkub ruumi enda ja sõprade nälja kustutamiseks.

Väiksema grillipeo saab korraldada ka kodust lahkumata. Saksamaalt pärit grillahi Bruce kinnitub korteri rõdu külge sama moodi nagu lillepott ning ei ole enam ühtegi vabandust kogu rahva grillipeolt puudumiseks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:33
Otsi:

Ava täpsem otsing