Agnes Ojala • 26. juuni 2007 kell 7:11

Vanalinnas, Pirital ja Mustamäel tõuseb prügiveo hind

Tallinna linnavalitsus tõstab alates augustist jäätmeveo hinda Vanalinnas, Pirita linnaosas ja Szolnoki piirkonnas Mustamäel.

Hinda tõsteti tarbijahinnaindeksi kasvu võrra ehk 5,7% või kui niisugune kasv oleks ületanud linna määratletud teenustasu piirmäära, siis tõsteti hinda piirmäärani, teatas linna pressiteenistus.

22. märtsil 2007 Tallinna keskkonnaameti, Tallinna Jäätmete Sorteerimise Tehas OÜ ja jäätmeveo piirkondades ainuõigust omavate vedajate vahel toimunud nõupidamisel otsustati, et Tallinna Jäätmete Sorteerimise Tehas ei tõsta jäätmete vastuvõtuhinda korraldatud jäätmeveoga hõlmatud piirkondadest enne, kui Tallinna linnavolikogu on määrusega kinnitanud teenustasude uued piirmäärad ja Tallinna linnavalitsus on korraldustega kehtestanud uued teenustasud.

Tallinna keskkonnaamet on ette valmistamas Tallinna linnavolikogu määruse eelnõud "Tallinna linnas korraldatud jäätmeveo rakendamise kord", millega muuhulgas kinnitatakse jäätmeveo teenustasude uued piirmäärad.

Näiteks 240 l mahuti tühjendamise ja äraveo eest tuleb alates 2007. aasta augustist jäätmeveo piirkonnas nr 16 maksta koos käibemaksuga 62,49 krooni.

Hetkel kuum