8. august 2007 kell 12:28

Miilits pressis ettevõttelt välja ligi 18 miljonit krooni altkäemaksu

Kohus andis loa arestida Moskva miilitsakapten Vagan Kasjan, kes pressis elektroonikafirmalt tema vara arestist vabastamise eest välja 1,55 miljonit dollarit ( 17,63 miljonit krooni) altkäemaksu.

Vene prokuratuuri andmetel tegi Kasjan elektroonikafirmale Ultra ettepaneku maksta 1,55 miljonit dollarit altkäemaksu lao arestist vabastamiseks, edastas Lenta.ru. Kasjani pakkumise vahendaja nõustus uurimisorganitega koostööd tegema. Kriminaaluurimine algas 4. augustil.

Kui Kasjan avastas, et teda tahetakse vahele võtta, püüdis ta altkäemaksust loobuda.

Ultra Electronicsi laod arestiti peale 7. juunil toimunud läbiotsimist, mis toimus seoses Roman Tšubatovi kriminaalasjaga. Ladudesse jäi kinni umbes miljon elektroonikatoodet. Juuli alguses hindas Ultra arestist tingitud kahju 7 miljonile dollarile ja varustas samal ajal oma kliente teiste piirkondade ladudest.

Hetkel kuum