14. august 2007 kell 6:47

Riik kavandab massilist elanike vaktsineerimist

Õigus riigi kulul end vaktsineerida on täiskasvanul iga kümne aasta tagant, ent seda võimalust kasutavad vähesed. Järgmisel aastal loodab riik olukorda muuta ning vaktsineerida vähemalt 70 000 inimest.

Järgmisest aastast hakkab kehtima uus riiklik immuniseerimiskava, mille olulisemateks muutusteks on lastel moodsamate vaktsiinide kasutuselevõtmine ja täiskasvanute korduvvaktsineerimine, kirjutas Postimees. Sotsiaalministeeriumi rahvatervise osakonna peaspetsialisti Martin Kadai sõnul on täiskasvanutele alates 25. eluaastast tagatud riigi kulul regulaarne difteeria-teetanuse vastane korduvvaktsineerimine.

Kokku kulub järgmisel aastal vaktsiinidele 35 miljonit krooni, tänavune eelarve on 19,2 miljonit krooni.

Hetkel kuum