15. august 2007 kell 5:54

Esimese klassi lennud kaaviari ja shampanjaga pilvedel

Ajakiri Forbes koostas tabeli maailma parimatest esimese klassi lendude pakkujatest.

Turvakontrolli tõttu aina tüütumaks muutuvat lendamist üritavad lennufirmad kallima pileti ostnutele kompenseerida luksusega, alates parimatest šampanjadest ning lõpetades isikliku saatjaga, kes kiiresti lennule registreerida aitab ja läbi turvakontrolli juhatab.

Kuigi paljud lennufirmad on loobunud luksusliku esimese klassi pakkumisest, on jäänud need, kes püüvad kogu hingega reisijale erilist teenindust pakkuda. Maailmas on praegu 35 lennuliini, kes pakuvad esimese klassi reise. Ajakiri Forbes koostas tabeli maailma parimatest esimese klassi lendude pakkujatest.

Singapore Airlinesi esimene klass laseb reisijal valida Dom Perignoni ja Krugi šampanja vahel. Samal ajal kui reisijad panevad selga oma ekstra suures vannitoas Givenchy ööriided ja tuhvlid, muutuvad nende istekohad tõelisteks vooditeks, mis on kaetud voodilinade, suletekkide ja mõnusalt suurte patjadega.

Emiratesi esimese klassi istekohad on tegelikult minisviidid liugustega, mis tagavad reisijale täieliku privaatsuse.

Cathay Pacific pakub oma nõudlikumatele reisijatele ka koka teenuseid - muna küpsetatakse vastavalt soovile ja riisi valmistatakse värskelt.

Qatar Airways hellitab oma reisijaid hetkest, kui nad lennujaama jõuavad. Esimese klassi reisijatele on siin marmorpõrandate ja koskedega terminal. Saatja võtab reisija kotid, registreerib ta lennule ja juhib ooteruumidesse, kus on peeneid söögikohti ning sauna ja mullivanniga tervisekeskus. Pardal kostitakse reisijaid kaaviariga. Igal istekohal on ka pool meetrit lai toidulaud, kuhu mahub kaks inimest vastamisi einestama.

Austraalia Qantase esmaklassi ooteruumides on oma raamatukogu, restoranid, ärikeskused, spaad.

Euroopa lennuliinidel maksab esimeses klassis lendamine keskmiselt 76 142 krooni üks suund, Aasia liinidel on hind soolasem - 81 147 krooni.

Hetkel kuum