Balbiino ostab 15 miljoni eest kolm uut jäätiseliini

Kadrin Karner 18. september 2007, 00:00

Uued liinid suurendavad tootmisvõimsust 35% ning võimaldavad toota Balbiino jaoks uusi tootegruppe.

"Ekspordi kasvu tulemusel teistesse Baltimaadesse ja Skandinaaviasse on meie eesmärgiks tootmisvõimsuse kasvatamine 2008. aastaks vähemalt kolmandiku võrra," ütles Balbiino juhataja Riho Niils. "Investeeringute põhisuund on tõsta tehase automatiseerimise taset. Mida rohkem tööd teevad ära masinad, seda efektiivsemaks tootmine muutub. Balbiino tahab omada viie aasta pärast Baltimaades 20protsendist turuosa," märkis Niils. "Usume, et kolm uut võimast liini aitavad meil seda saavutada," lisas ta.

Balbiino turundusjuht Teet Anier selgitas, et kolm uut liini on mõeldud tavaliste ja perejäätiste valmistamiseks. "Esimese uue liiniga saab valmistada erinevate maitsetega vahvlitorusid, näiteks jäätist Trull, mida siiani toodeti Lätis," märkis Anier. Teine uus liin hakkab valmistama vahvlitopse ja -tuutusid. "Kolmas uus tootmisliin on täisautomaatne ning sellega saab valmistada perejäätiseid. Liin teeb ära kogu töö kuni pakendite kaanetamiseni, liini juures töötab üks inimene," selgitas Anier.

Ka teine Eesti jäätisetootja, Tallinna Külmhoone ei jää pealtvaatajaks. Ettevõte investeeris 50 miljonit krooni laopinna laiendamisse.

"Meil oli see juba kevadel plaanis ja nüüd hilissügisel saab valmis," ütles Tallinna Külmhoone tegevjuht Kuldar Leis.

"Ladu jäi väikeseks," selgitas Leis, lisades, et laiendus on tingitud otseselt äri heast edenemisest.

Balbiino 15miljonise investeeringu kohta tootmisliinidesse arvas Leis, et ajaga peab kaasas käima, ta näeb selles täiesti normaalset ja mõistetavat sammu.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing