4. oktoober 2007 kell 13:35

Ministeerium: Schengeniga liitumine soodustab ärikontakte

Majandus - ja kommunikatsiooniministeeriumi majanduspoliitikatalituse juhataja Raul Allikivi sõnul mõjub Schengeni süsteemiga liitumine Eesti ärimeestele positiivselt, tema sõnu hõlbustub nii ärikontaktide sõlmimine.

„Schengeniga liitumine soodustab ärikontaktide tekkimist. Erinevate äridelegatsioonide visiidid muutuvad lihtsamaks, sest viisasid pole enam nii keeruline saada. Kaob lisabarjäär,“ kommenteeris Allikivi aripaev.ee-le.

Kõige rohkem võidavad sellest Allikivi sõnul turismiettevõtted, kellele avanevad uued turud. „See tähendab seda, et Eestisse tulek muutub lihtsamaks, suurematest riikidest hõlbustub see näiteks näiteks Venemaal ja ka Hiinal ja Indial. Kui seni pidi inimene omama Eesti viisat, siis nüüd piisab Schengeni viisast. Tugevaimat mõju osutab see kindlasti turismisektorile,“ märkis Allikivi.

„Eesti turismiettevõtetele avanevad uued turud ja uued tooted. Ettevõtted saavad nüüd ka Eesti erinevatesse Euroopa tuuridesse lülitada. On räägitud varem ju sellest, et Eesti viisat saada pole kerge ja ka Eesti esindusi pole kõikides riikides,“ kommenteeris Allikivi.

„Kui Eestis nüüd kontroll inimeste üle väheneb, võib liikuda ka rohkem kurjategijaid jne, kuid see sõltub ikkagi sellest, kuivõrd palju raskem oli tulla Eestisse enne, võrreldes mõne Schengeni maaga. Majanduslikus mõttes on see liitumine ikka pigem positiivne,“ kommenteeris Vallikivi võimalikke negatiivseid mõjusid.

Hetkel kuum