ÄP 5 aastat tagasi: Teine sammas poob pensionikassat

ÄP 31. oktoober 2007, 00:00

Peaminister Siim Kallas ootab rahandusministeeriumilt ettepanekuid, kuidas täita teise pensionisambaga massilisest liitumisest tekkivat suurt puudujääki eelarves. Ministeeriumil on pakkuda kaks varianti: kas riigilaen või reservfondi raha.

Riigieelarvesse prognoositud 100 000 teise samba liituja asemel oli eile õhtuks juba üle 180 000 liituja. Nende inimeste otsus lööb järgmise aasta eelarvesse hinnanguliselt vähemalt 310 miljoni kroonise puudujäägi. Lisaks nõuab lisaraha riiklike pensionide igakuine 100kroonine tõus tuleval aastal.

Hetkeseis: Teine sammas kahtlemata mõjutab pensionikassa seisu, kuid viimaste aastate tubli majanduskasv koos sotsiaalmaksu laekumiste kasvuga on viinud pensionikassa ülejääki. See ülejääk on mõeldud osalt ära jagada pensioniindeksi muutmise kaudu uuest aastast.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing