Toiduainetööstuste TOPis jõudis esikohale
tänavu Valio Eesti tütarettevõte Võru Juust AS.
Valio Eesti AS-i tegevjuhi Kari Finska sõnul aitas Võru Juustu tippu tõusule suurelt osalt kaasa emaettevõtte poolt saadud oluline ja märkimisväärne tugi – see oli käibe kasvatamisel peamiseks teguriks. „Ühtlasi peame oma ettevõtte jaoks kõige olulisemaks sündmuseks seda, et just tänu grupisisesele toele saime piisavalt investeerida nii Võru Juustu kui Laeva Meierei tootmisesse,“ selgitab Finska. „Mis puutub aga meie tulevikuplaanidesse, siis kavatseme igal juhul teha omalt poolt kõik selleks, et maksimaalselt kasvada, edasi areneda ja sealjuures senisest veelgi enam parandada ettevõtte tasuvust.“
Tabeli teisele kohale jõudnud AS Tere omanik Oliver Kruuda kinnitab, et viimastel aastatel on ettevõtte arengule positiivset mõju avaldanud üleüldine palga- ja elatustaseme kasv riigis. „Tänapäeval läheb pea kõigil mõõdukalt hästi ning see on kahtlemata vägagi rõõmutekitav nähtus,“ ütleb ta. „Sellest tulenevalt tarbivad inimesed ka toiduaineid tunduvalt rohkem ja mugavamalt kui mõned aastad tagasi – tarbimine on ühtviisi hüppeliselt kasvanud nii kondiitri- kui ka piimatööstuse valdkonnas.“
Edetabeli kolmas koht, Maag Piimatööstuse tegevjuht Valdis Noppel tunnistab, et neile endalegi on natuke ootamatu, et konkurentide näitajad nendega võrreldes nii palju kehvemad on. „Oleme lihtsalt eestlase jonnakusega ajanud oma asja ja ju see siis õige asi on, kui juba mitmendat korda esikolmikus oleme,“ arvab Noppel. Ta kinnitab, et Maag Piimatööstus on nii rahvusvahelises mõistes kui ka Eesti konkurentidega võrreldes oma umbes 120 töötajaga ikkagi väike ettevõte.
Artikkel jätkub pärast reklaami
Toiduainetetööstuse TOP ilmus 3. oktoobril Äripäeva kuukirjas Tööstus.