Viru Vesi jätab Kohtla-Järve veeta

Agnes Ojala 02. november 2007, 00:00

Veeteenuste osutamisest loobumise põhjus on asjaolu, et Kohtla-Järve linnavalitsuse 16. oktoobril kinnitatud joogivee ja heitvee ärajuhtimise tariifid ei kata ettevõtte kulusid.

"Praeguse prognoosi järgi teeniks Viru Vesi Kohtla-Järvele vee- ja kanalisatsiooniteenuste osutamisest järgmisel aastal 6 miljonit krooni kahjumit. Paraku ei võimalda meie majanduslik olukord veetarbijaid doteerida," kommenteeris Viru Vesi ASi juhataja Mati Küünal.

OÜ Järve Biopuhastus, millele kuuluvad Kohtla-Järve veepuhastusseadmed, kinnitas augustis uued reovee puhastuse hinnad. "Viru Vesi AS korjab elanikelt reovee ning juhib selle Järve Biopuhastuse puhastusseadmetesse. Paraku on tekkinud olukord, kus Viru Vesi peab maksma vee puhastamise eest senisest 12,6 miljonit krooni rohkem, kuid uus tariif seda kulu ei kata. Nii jääkski vahe Viru Vee kanda," selgitas Küünal.

Viru Vee loobumise järel peaks Kohtla-Järve linnavalitsus kuulutama välja uue vee-ettevõtja konkursi.

"Loodame siiralt, et linn leiab väärika vee-ettevõtja, kes suudab Kohtla-Järve veemajandust edasi arendada ning on linnaelanikele heaks partneriks," ütles Küünal.

"Kui linnavalitsus kinnitas uued tariifid arvestusega, et nendega on võimalik ära majandada, siis küllap ta leiab meie asemele ka sellise firma, kes tuleb sellega toime," ütles Küünal maakonnalehele Põhjarannik.

Kohtla-Järve aselinnapea Jüri Kollo lubas, et inimesed ilma veeta ei jää. "Saime sellest äsja teada ning ei tea veel, kas korraldada konkurss, kuid kindlasti leiame lahenduse," ütles Kollo.

Kohtla-Järve linnapea Jevgeni Solovjov ütles Põhjarannikule, et ASi Viru Vesi otsus tuli talle suure üllatusena. "See on nende poolt ebakorrektne käitumine," sõnas Solovjov. "Paistab, et niimoodi tahavad nad suuremat hinda välja pressida."

Linnapea sõnul tuleb hinnata ka seda, kas juriidiliselt on linna vee-ettevõtjal vaid kahekuulise etteteatamisega õigus teenuse osutamisest loobuda.

Solovjov ütles eile dv.ee-le, et tema linn ei jää kunagi ilma veeta.

"Me plaanime järgmisel nädalal ikkagi kokku saada Viru Vesi ASi esindajatega," lausus Solovjov.

"Praegu kaalume ja analüüsime kõike. Ükskõik, milline tulemus on, meil on niikuinii ka teisi pakkumisi," kommenteeris Solovjov. "Praegu ma ei tahaks veel avaldada täpseid nimesid, kuni midagi selgub."

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
24. November 2011, 17:09

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing