ÄP 5 aastat tagasi: Kas Eesti on Soomele konkurent?

ÄP 06. november 2007, 00:00

Soome majandussektorites kaalutakse, kui palju Eesti jt Balti riikide astumine ELi suurendab konkurentsi ja pakub uusi võimalusi. Suurimat konkurentsi nähakse transiidiäris, veonduses, toiduainetööstuses, tööjõuturul ja põllumajanduses. Äsja valmis Pellervo majandusinstituudis uuring "Baltimaade mõju Soome toiduainetööstusele". Küsitletud 25 Soome toiduainefirma juhti on seisukohal, et Balti riikide astumine ELi toob neile rohkem kasu kui kahju. Toiduainekaubanduses on Soomel suur edumaa. Viimastel aastatel on sealt eksporditud Eestisse 940-1130, imporditud aga ainult 155 miljoni krooni eest.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 17:09
    Otsi:

    Ava täpsem otsing