Tõnis Oja • 22. november 2007 kell 22:00

Neli viieprotsendilist tõusjat

Eile hommikul arglikult alanud tõus päädis enamiku aktsiate jaoks korraliku hinnatõusuga.

Eranditeks vana Viisnurga järglased, Viisnurga ning Trigon PD aktsiad, mis kukkusid vastavalt 13 ja 10 protsenti, samuti Saku Õlletehas ja Ekspress Grupp. Saku Õlletehase aktsia hind kukkus 4,06 protsenti, 207,16 kroonini, ning Ekspress Grupi aktsia hind odavnes 2,50 protsenti. Väikeses miinuses oli ka ASi Tallinna Vesi väärtpaber.

Positiivse poole pealt paistsid silma neli viielist. Olympic EG, Baltika, Eesti Ehituse ja Silvano FG aktsiate hinnad hüppasid enam kui viis protsenti. Kõigi nende aktsiate käibed ulatusid mitme miljoni kroonini. Eriti aktiivselt kaubeldi Olympicu aktsiaga - väärtpaberiga sooritati 234 tehingut, mis andis päeva lõpus käibeks 12 miljonit krooni.

Lehe tänases börsisektsioonis on erinevad arvamused selle kohta, mida teha Kalevi aktsiatega. Kas võtta ASi Rubla ehk teisisõnu Oliver Kruuda tehtud pakkumine 29 kroonile vastu või mitte?

Mina isiklikult olen pakkumise aktsiatele vastu võtnud. Investeerisin Kalevisse kui magusatootjasse, millel minu arvates oli ja on potentsiaal. Uue, börsile jääva Kalevi suhtes mul erilisi illusioone ei ole. Kalev Meedia on esialgsete muljete põhjal rahapõletamise projekt ja ehkki kinnisvarafirmal võib mõnevõrra paremini minna, erilist veendumust mul selles siiski ei ole.

Muidugi, kuna toiduainetööstuse müügist peaks firmasse tulema päris palju raha, võib see Kalevi väärtust vähemalt paberil päris korralikult tõsta. Aga ettevõte on midagi enamat kui bilanss ja kasumiaruanne.

Hetkel kuum