27. november 2007 kell 12:14

Pärnu kinnisvaraekspert: linnavara müügil arvestatakse maksimumhindadega

Kinnisvaraekspert Pärnu OÜ tegevjuht Peeter Prisk ütles aripaev.ee-le, et Pärnu linna kinnisvara müügiootused on jäänud paari-kolme viimase aasta tasemele.

Peeter Prisk ütles, et tõenäoliselt ei õnnestu Pärnu linnal lähitulevikus kinnisvaramüük kõigi objektide osas. „Müügistrateegias on arvestatud 2-3 viimase hüperaktiivse aastaga,“ ütles Prisk. „Eelarve on tehtud eelnevate aastate põhjal nii hinna kui ka müügikoguse osas ja ootused on jäänud samaks,“ lisas ta.

„Teine probleem on selles, et kinnisvaraobjektid müüakse maha enne detailplaneeringu valmimist. Pole teada, kui palju on projektil muinsuskaitse piiranguid, see tekitab probleeme ostjatega,“ rääkis Prisk.

„Pärnu linnal on ka näiteid kehva eelarve planeerimise kohta. Näiteks, kui kinnisvara müügitulu kasutus on planeeritud erakorraliste kulude katmiseks, siis ei saa seda kasutada püsikulude jaoks,“ märkis Peeter Prisk. „Kuid peamine probleem on selles, et kinnisvara turg on muutunud,“ lisas ta.

Hetkel kuum