7. detsember 2007 kell 6:09

Kaitsepolitsei hoiab vene noorte sporditrennil silma peal

Kapo hoiab silma peal kurikuulsa Öise Vahtkonnaga koostööd tegeva noorterühmituse Vabatahtlik Liikumine salajastel treeningutel, sest seal võidakse valmistuda uuteks provokatsioonideks Eesti riigi vastu.

Kaitsepolitsei huviorbiiti on sattunud ühes Tallinna improviseeritud võimlas toimuvad käsivõitluskursused, mida korraldab Öise Vahtkonna aktsioonides aktiivselt osalenud Aleksandr Jefremov. Salajastel treeningutel lihvivad oma füüsilist vormi ning õpivad enesekaitsevõtteid pealinna noored vene poisid, kes kuuluvad tänavu suvel tekkinud rühmitusse Vabatahtlik Liikumine, kirjutas Postimees.

Ehkki sporditegemises pole midagi laiduväärset, teeb korrakaitsjaid ärevaks Vabatahtliku Liikumise suunitlus ja nende tihedad sidemed pronksöö rahutuste initsiaatori Öise Vahtkonnaga.

Väidetavalt 40-liikmelise rühmituse liider, 17-aastane kutsekooli õpilane Aleksandr Kotov nimetab Öise Vahtkonna kõrval oma koostööpartneriks ka radikaalset Kremli-meelset noorteühendust Naši.

Vabatahtliku Liikumise peamise eesmärgina on Kotov sõnastanud võitluse venekeelse vähemuse õiguste eest Eestis ja «poliitvangide» vabastamise, mis nüüd on küll juba aktuaalsuse kaotanud, samas on Kotov lubanud ühtviisi võidelda nii fašismi kui kommunismi vastu, nähes oma peamist ideaali hoopis Vene valgekaartlikus liikumises.

Hetkel kuum