Igaüks võib veidi notar olla!

Henrik Aavik 13. detsember 2007, 00:00

Notarite Koda tahab tõsta teenuste hindu, kuna praegu ei kata need enam kulusid. Samas kulusid ei ole nad nõus avaldama. Tegelikult tuleks hoopis notarite töökoormust vähendada, kuna ilmselgelt ei pea õppima pikki aastaid juurat, et tunnistada allkirja andmist või kinnitada autojuhi volitusi. Tuleks sisse viia rahvanotari staatus, kus iga kriminaalkorras karistamata täisealine isik saab läbi teha notarikursused ning osutada lihtsamaid notariteenuseid. Neil oleks oma register ja nad atesteeritaks iga kolme aasta tagant pooletunnisel valikvastustega eksamil. Näiteks võik selline notariõigustega isik olla iga suurema firma sekretär.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing