Anne Oja • 18. detsember 2007 kell 22:00

Q Vara omanikud tõstsid aktsiaid ringi

Firma teavitas 14. detsembril aset leidnud aktsiate hoiustamisest Tallinna börsi ja lisas, et aktsionäride struktuur tehingust ei muutu.

Kokkuleppe alusel vormistatakse Jürgen Järviku ja Carmen Kassi valdusettevõtte OÜ Marine Systems nimele 50% suurune osalus ASis Q Vara. Varem kuulus 88,1% Q Vara aktsiatest SLProductionsile ja 11,9% aktsiatest Marine Systemsile, kuid osaliselt kuulus Q Vara osalus Jürgen Järvikule ja Carmen Kassile SLProductionsi kaudu.

Tehingu osapoolteks on Alo Lillepea, Ivo Lillepea, Jürgen Järvik ja Carmen Kass. Alo Lillepea, Ivo Lillepea, Jürgen Järvik ja ekssupermodell Carmen Kass leppisid kokku, et Alo Lillepea ja Ivo Lillepea omandavad 100% OÜ SLProductions osadest ja OÜ SLProductions 100% Q Vara sõsarettevõtte OÜ Q Capital osadest.

Vaatamata keerulisele tehingule jäid Q Vara grupi lõplikud omanikud ning nende osalused ühises äris samaks, teatas ettevõte.

Mullu emiteeris Q Vara 78,2 miljoni krooni eest kolmeaastase tähtajaga võlakirju. Nende aastatootlus on 11%.

Viimase kahe kuu jooksul vähenes Q Vara töötajaskond kolme inimese võrra. Samas on kinnisvarafirma palgal peale raamatupidaja ning pearaamatupidaja veel kaks töötajat ametinimetusega treasurer. Q Vara nõukogu esimees Alo Lillepea ütles, et firma kodulehe andmetel nende meeskonda kuuluvad treasurer'id Kätlin Pulk ja Kristjan Laanemaa on tegelikult Q Vara omaniku SLProductioni palgal.

"Kätlin Pulk ja Kristjan Laanemaa töötavad SLProductionsis. See on Q Vara emaettevõte, kus on ka osa Väätsa Agro, Eesti Metsamaakleri ja Fotoluksi aktsiaid, kõiki vastavalt 50%. Seal on treasurer'idel tööd suhteliselt palju. Rahavood tahavad juhtimist ja investeerimisplaanid analüüsi. Neid on meil palju," selgitas Lillepea.

Hetkel kuum