Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Seppikute turg saab suure kasiino

  Tallinna linnavalitsuses on moodustatud töörühm, mis vaatab läbi õnnemängu, kihlveo või totalisaatori mängukoha avamise taotlusi. Eelmisel kuul andis töörühm heakskiidu osaühingu Hexanor taotlusele, kes tahtis kasutusluba kasiinole Lasnamäel aadressil Pae 80.
  Hexanori omanikud on Keskerakonna suurannetajad Siim ja Sulev Seppik, riigikogu Keskerakonna fraktsiooni aseesimehe Ain Seppiku pojad, kes ajavad suurejoonelist kinnisvaraäri.
  Nii näiteks teenis Eesti Ekspressi tänavu juulis ilmunud artikli andmetel OÜ Hexanor Tallinnas ajakirjandusmaja ostu ja müügiga 80-120 miljonit krooni.
  Mäletate kasiinovastaste kärarikkaid, kuid väheste osalejatega meeleavaldusi Tallinnas? Oktoobri keskel kutsusid nad kõiki teisele suurele kasiinovastaste meeleavaldusele sinnasamasse, Lasnamäele Pae turu keskusesse.
  Kasiinovastased eesotsas keskerakondlase Max Kauriga olid kohal ka Lasnamäe halduskogu eelmisel koosolekul, kus kiideti kasiinole kasutuloa andmine heaks.
  Kaur ohkas telefoni: "See oli järjekordne…" Ning jättis lause pooleli ja palus küsimused e-postiga saata. Kirjas märkis Kaur, et Lasnamäel on juba 22 kasiinot ning kasiinode meeletult suure arvu pärast võib Tallinn kaotada Euroopa 2011. aasta kultuuripealinna staatuse.
  Tallinna linnavolikogu liige Oleg Rebane nii tagasihoidlik ei olnud. Tema arvates tegi halduskogu esimees, keskerakondlasest Leonid Mihhailov kõik selleks, et kasiino kasutusloa taotlusele halduskogu heakskiit saada.
  "Mäng käis ühte väravasse," põrutas Rebane. Tema kutsutud telekanali TVN operaatoril paluti Mihhailovi eestvõttel ruumist lahkuda. Hääletusel ei olnud ükski halduskogu liige kasutusloa andmise vastu ega erapooletu.
  Halduskogusse kuuluva rahvaliitlase Jüri Trummi sõnul läks hääletus libedalt, kuna kasiino Grand Prix esindaja seletas lahti, et uue kasiino avamisel sulgevad nad selle kõrval praegu asuva mänguautomaadisaali.
  Linnavalitsuse nn kasiinode töörühma esimeheks on Tallinna abilinnapea Jaanus Mutli, kelle sõnul ei ole töörühmas tegemist formaalse otsustamisega.
  "Linnavalitsus ei taha, et kasiinosid tekiks juurde," kommenteeris Mutli. "Kuigi kasutusloa mitteandmist on keeruline põhjendada, on see avaliku huvi kaudu võimalik." Abilinnapea sõnul oli Pae tänava kasiinole kasutusloa andmisel üks argument see, et koha omanikud on sellesse juba väga palju raha sisse pannud.
  "Andsime ka Olympicule Tondi tänaval loa," lükkas Mutli ümber oletuse, et Hexanori omanike nimed tegid töörühmale otsustamise lihtsamaks.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Kui nii jätkame, läheb Made in Estonia pausile
Vanast harjumusest mõtlemine, et Lääne-Euroopas on kõik või peaaegu kõik kallim kui meil, mõjub uinutavalt ja viib eksiteele. Eesti pole enam odav riik. Järelikult ei tohi ka riigihangetel soodsaim hind ruulida, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Vanast harjumusest mõtlemine, et Lääne-Euroopas on kõik või peaaegu kõik kallim kui meil, mõjub uinutavalt ja viib eksiteele. Eesti pole enam odav riik. Järelikult ei tohi ka riigihangetel soodsaim hind ruulida, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Ryanairi juht: odavlendude aeg on möödas
Ettevõtte tegevjuht Michael O'Leary ütles BBC vahendusel, et 10eurose pileti ajastu on möödas ja keskmine piletihind tõuseb Ryanairil tema sõnul järgmise viie aasta jooksul 50 euroni.
Ettevõtte tegevjuht Michael O'Leary ütles BBC vahendusel, et 10eurose pileti ajastu on möödas ja keskmine piletihind tõuseb Ryanairil tema sõnul järgmise viie aasta jooksul 50 euroni.
Reaalajas börsiinfo
Edukat tippjuhti Tarmo Noopi kutsuti buldooseriks, aga see on nüüd minevik Lahkumisintervjuu!
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Veerandsada aastat A. Le Coqi juhtinud Tarmo Noop (54) meenutab lahkumisintervjuus, et karjääri alguses kutsuti teda buldooseriks. Praegu ei kujuta ta ettevõtte juhina ette noort 24aastast, kellel puuduvad, nagu temal toona, varasemad kogemused.
Eesti lõpetab Schengeni viisaga venemaalaste riiki lubamise
Järgmisel nädalal kavatseb valitsus kehtestada sanktsioonid Eesti riigi poolt Vene kodanikele väljastatud Schengeni viisade suhtes ning nende viisade omanikke riiki enam ei lubata.
Järgmisel nädalal kavatseb valitsus kehtestada sanktsioonid Eesti riigi poolt Vene kodanikele väljastatud Schengeni viisade suhtes ning nende viisade omanikke riiki enam ei lubata.
Erametsakeskus: paberi- ja küttepuidu hinnad on uskumatult kõrged
Ebanormaalselt kõrged okaspuupalkide hinnad saavutasid oma tipu aprillis, püsisid mais ja hakkasid juunis langema. Ülejäänud sortimentide hinnad on aga jätkanud küllalt kiiret kasvamist.
Ebanormaalselt kõrged okaspuupalkide hinnad saavutasid oma tipu aprillis, püsisid mais ja hakkasid juunis langema. Ülejäänud sortimentide hinnad on aga jätkanud küllalt kiiret kasvamist.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.