Euroopa börsidele oodatakse 6% tõusu

03. jaanuar 2008, 14:38

Investeerimispank Goldman Sachs prognoosib,
et Euroopa aktsiad pakuvad sel aastal keskmiselt 6-protsendist aastatootlust.
Siia sisse on arvestatud juba dividendid.

Goldmani prognoosib, et nõrkus finantsturgudel mõjutab Euroopa majanduse tervist.
Samuti hoiatab investeerimispank, et lühiajalises plaanis võivad indeksid järele anda praegusest tasemest veel 10-15 protsenti, kuna ettevõtete kasumiprognoosid on ebarealistlikult kõrged. Küll aga arvab Goldman, et aasta lõpus indeksid kosuvad ja lõpetavad aasta juba plussis.

Dow Jones Stoxx 600 indeks lõpetab panga strateeg Sharon Bell raporti kohaselt käimajoostud aasta 375 punkti juures, mis on praegusest tasemest 4,1% kõrgemal. Euro Stoxx 50 indeksile oodatakse 4,9 protsendist tõusu ja jõudmist 4550 punktini.

Stoxx 600 indeks on pangandussektori aktsiate eestvedamisel andnud möödunud aasta juunis saavutatud tipptasemelt järele 11 protsenti. Kuna karuturust (aktsiate hinnalangusest) räägitakse pärast 20 protsendist langust võib praegust hindade odavnemist nimetada Euroopas veel korrektsiooniks.

Teised Wall Streeti investeerimispangad on Euroopa aktsiaturu suhtes positiivsemalt meelestatud. Citigroup ootab indeksitele vähemalt kümnendikulist tõusu, JPMorgan Chase Co 10 protsendist tõusu ja Merrill Lynch Co 13% edasiminekut.

Negatiivsem on vaid Morgan Stanley, kes teatas möödunud aasta detsembris, et Euroopa börsid jäävas sel aastal suure tõenäosusega miinusesse.

Täna on Euroopa börsid mõõdukalt langenud. Languse taga on eile õhtul avaldatud nõrk USA tööstussektori aktiivsuseindeks ning üle 100 dollari barrelist liikunud nafta hind.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. January 2008, 14:37
Otsi:

Ava täpsem otsing