Medicoveri juhid ostsid firma välisomanikelt välja

Annika Matson 07. jaanuar 2008, 12:02

Tervishoiuteenuste pakkuja AS-i Medicover
Eesti juhtkond eesotsas firma juhatuse esimehe Tõnu Veltiga ostsid kogu
Medicover Eesti äri ettevõtte seniselt põhiaktsionärilt ABC Medicover Holding
S.A-lt. Tehingu maksumus on poolte kokkuleppel konfidentsiaalne.

Medicover teatas aripaev.ee-le, et jätkab Eestis kompleksse tervishoiuteenuse pakkumist sama kaubamärgi all ning sama meeskonnaga. Omandivormist sõltumata jääb ettevõte Medicoveri rahvusvahelisse kontserni.

Medicover Eesti juhatuse esimees ja enamusaktsionär Tõnu Velt ütles ostu kommenteerides, et osaluse omandamine oli asjade loogiline ja loomulik jätk. "Medicover Eesti peamine tegevusvaldkond on erinevalt teistest Medicoveri Gruppi kuuluvatest ettevõtetest töötervishoid. See on valdkond, mis eeldab veel suuremat panustamist ja tähelepanu kui seni ning meil on oluliselt lihtsam seda teha, olles majandusotsustes sõltumatud," sõnas Velt.

Ta lisas, et Medicoveri kontserni kuuludes, kuid ise seda äri kontrollides on lihtsam ettevõtet ja tegevusala arendada ning püstitatud eesmärke ellu viia. "Meie klientidel säilib võimalus kasutada teenust ka edaspidi kõikides Medicoveri kontserni kuuluvates ettevõtetes nii Eestis, Poolas, Ungaris, Rumeenias, Tšehhis kui ka Slovakkias. Kokku rohkem kui 70 keskuses," rääkis Velt.

Kompleksset ja tipptasemel tervishoiuteenust pakkuv Medicover opereerib Eestis kuue tervisekeskuse ning kolme tervisebussiga. Lisaks on ettevõte esindatud Poolas, Rumeenias, Ungaris, Tšehhis ja Slovakkias. Medicover Eesti 2006. aasta käive oli 33 ja kasum 0,8 miljonit krooni. Ettevõttes töötab 105 inimest, nende hulgas 45 eriarsti, kellest 17 on töötervishoiuarstid, 15 õde, 6 töökeskkonnainseneri. 2007. aastal teostas Medicover Eesti 48 000 arstivisiiti, millest 33 000 moodustasid töötervishoiuarsti visiidid.

Medicover on üle Eesti kompleksset tervishoiuteenust pakkuv ettevõte, mis tegutseb 1996. aastast. Medicover töötab Ameerika ja Lääne-Euroopa tervishoiujuhtimissüsteemide parimate eeskujude ja kogemuste alusel. Kompleksne tervishoiuteenus tähendab, et lisaks oma asutustele teeb Medicover koostööd erinevatele meditsiinivaldkondadele spetsialiseerunud asutustega, et tagada kõikidele klientidele parim meditsiiniteenus.

Medicover Eesti äri endine kõigi aktsiate omanik ABC Medicover Holding S.A. on peamiselt Kesk- ja Ida-Euroopas tegutsev rahvusvaheline tervishoiufirma. Firma ligi 70 Lääne-Euroopa ja Ameerika tervishoiusüsteemi alusel töötavat meditsiinikeskust asuvad Poolas, Ungaris, Tšehhis, Slovakkias ja Rumeenias. ABC Medicover Holding S.A. grupi konsolideeritud käive oli 2006. aastal 1,2 miljardit krooni. Medicoveri aktsiad olid kaks aasta tagasi noteeritud ka Stockholmi börsil.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
08. January 2008, 11:59
Otsi:

Ava täpsem otsing