Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Medicover läheb poole miljoniga üle uuele nimele

  Mullu Karell Arstikeskuse alla neelanud töötervishoiuteenuse turuliider Medicover Eesti AS kulutab uuele nimele üleminekuks ligikaudu pool miljonit krooni.

  Tervishoiuettevõtted töötavad Qvalitas Arstikeskused AS ärinime all alates 1. jaanuarist 2011. Lepingulised suhted seniste klientidega jäävad samaks.
  "Planeeritud kulu on suurusjärgus pool miljonit krooni," rääkis ettevõtte juht Tõnu Velt Äripäevale. Medicoveri nime ja kaubamärgi kasutamine tulenes frantsiisilepingust, millest ettevõte hiljuti loobus.
  "Lepingujärgselt on kaubamärgi kasutamise tingimused konfidentsiaalsed, kuid (kulude - toim) suurusjärk jääb sadadesse tuhandetesse," vastas Velt küsimusele, mis nimi firmale aasta kohta maksma läks. "Oluline on rõhutada, et frantsiisist loobumise põhjus polnud kulu, vaid see oli loogiline jätk eelmiste sammude reas."
  2007. aastal ostsid Medicoveri kohalikud juhid ettevõtte välja, seejärel kaasati omanikeringi riskikapitalist Rain Lõhmus ning omandati suurärimees Urmas Sõõrumaalt Tallinnas ja Tartus tegutsevad Karell arstikeskused.
  "Näeme sõltumatus tegutsemises rohkem võimalusi oma äri eesmärkide elluviimiseks," lisas Velt edasisi laienemisplaane täpsustamata.
  2010. aastal kujuneb AS Medicover Eesti ja Karell Arstikeskus OÜ konsolideeritud käibeks 37,5 mln kr ja kasumiks ca 2,3 mln kr. Tänavu novembris töötas Medicoveris ja Karellis kokku 122 töötajat, neist 74 olid meditsiinitöötajad.
  2009. aastal oli Medicoveri konsolideeritud müügituluks 34 miljonit ja kasumiks 0,8 miljonit krooni. Ka tunamullu teeniti kasumit, kuid toona ligi 14 miljoni kroonise käibega Karell Arstikeskus oli rohkem kui 3 miljoni krooniga kahjumis.
  Medicoveri kaubamärk kuulub Luxembourgis registreeritud Medicover Holding S.A.-le.
  Qvalitas Arstikeskusel on Eestis viis keskust ja esindust – kaks Tallinnas ning esindused Jõhvis, Pärnus ja Tartus. Töötervishoiuteenuste kõrval on välja arendatud ka üld- ja eriarstiabiteenuste portfell.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Seotud lood

Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohitid: kuidas taltsutada inflatsiooni
Lõppeval nädalal avardasid kuulajate silmaringi raadiosaated inflatsioonist, investeerimisest, OÜtamisest ning turismi olukorrast Ungaris.
Lõppeval nädalal avardasid kuulajate silmaringi raadiosaated inflatsioonist, investeerimisest, OÜtamisest ning turismi olukorrast Ungaris.
Raadiohommikus: kuumast suvest ja taasterahastust
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.