Eesti aitab afgaane kokku lugeda

12. jaanuar 2008, 13:36

Eesti toetab Afganistani rahvaloendust
poole miljoni krooniga, teatas välisministeerium.

Välisministeerium toetab ÜRO Rahvastikufondi kaudu Afganistani rahvaloendust 500 000 krooniga. Projekti rahastatakse välisministeeriumi eelarvest arengu- ja humanitaarabiks ettenähtud vahenditest.

Välisminister Urmas Paeti sõnul on Afganistani ülesehituse seisukohalt riigi jaoks tähtis saada ülevaade elanike arvust ning rahvastiku paiknemisest. „Infopuudus on takistanud Afganistani tegelike vajaduste kaardistamist,” ütles Paet. Välisminister lisas, et andmete olemasolu kergendaks Afganistani arengut toetavate poliitikate ja abiprogrammide koostamist.

ÜRO Rahvastikufond (UNFPA) aitab Afganistani valitsusel käesoleval aastal läbi viia rahvaloenduse. Rahvaloendust juhib ja viib ellu Afganistani statistikaamet. ÜRO Rahvastikufondi projekti üks olulisi komponente on Afganistani riikliku statistikasüsteemi haldussuutlikuse tõstmine – ametnike koolitamine, juhendmaterjalide ning andmebaaside koostamine jne.

Viimane rahvaloendus toimus Afganistanis osaliselt, ilma korrektse lõpptulemuseta 1979. aastal. Hetkel ei ole riigil korralikku rahvastiku andmebaasi, puudub täpne informatsioon elanikkonna arvust, koosseisust ja paiknemisest.

UNFPA on üks kogenenumaid organisatsioone rahvaloendusprojektide läbiviimise toetamisel arenguriikides. Organisatsioon on tegelenud selle valdkonnaga enam kui 30 aastat.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
12. January 2008, 13:43
Otsi:

Ava täpsem otsing