Börsid vedasid alla ka Aasia valuutad

Romet Kreek 17. jaanuar 2008, 00:00

Aasia valuutad langesid eile, kuna välisinvestorid tõmbasid Aasia börsidelt raha välja ja eelistasid selle koju viia.

Müügisurve lasi veerema USA majanduslanguse kartus, mis kärpis investorite ja spekulantide riskisoovi. Filipiinide peeso kukkus dollari vastu seitsme aasta madalama tasemeni. Korea won sai hakkama nelja nädala suurima kukkumisega, kuna välisinvestorid on kõvasti sealseid aktsiad müünud.

"Spekulatsioon, et USA majandus jahtub ja avaldab mõju muule maailmale ning annab uue hoo inimeste soovile müüa arenevate turgude aktsiaid," ütles Mitsubishi UFJ Securitiese valuutakauplemise vanemjuht Minoru Shioiri Bloombergile.

Aasia börsidel toimus eile ulatuslik langus. Hongkongi börsiindeks kukkus 5,4 protsenti, Indoneesia viis protsenti, Jaapani ja Malaisia 3,5 protsenti. Hiina, Taiwan, Korea, Austraalia, India, Singapur ja Filipiinid langesid kaks kuni kolm protsenti. Vaid Vietnami börs suutis kerkida ja seda suisa 4,6 protsenti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris Hetkel eetris

Äripäeva raadio viimased saated

Kõiki viimased raadio saated
Otsi:

Ava täpsem otsing