Mariliis Pinn • 23. jaanuar 2008 • 2 min
Jaga lugu:

Kaskokindlustuse hinnad langesid

Eelmise aasta müüduimate sõiduautode esikolmikusse kuuluva Honda CR-V ja Toyota Corolla puhul langes kasko hind kuni 10%, Honda Civicu langusprotsendiks oli lausa 20, teatas kindlusmaakler. "Turul kinnitasid kanda uued kindlustuspakkujad ning see sundis ka vanu tegijaid oma riske ja tasusid kriitilise pilguga üle vaatama," nägi E-kindlustuse juhataja Risto Rossar hinnalanguse peamise põhjusena just tihenenud konkurentsi.

E-kindlustuse analüüs näitas, et suurim hinnalangus toimus just kallimate, enam kui miljon krooni maksvate sõidukite puhul - näiteks Audi Q7 3.0 kindlustuse eest oleks veel aasta tagasi tulnud maksta 34 923 krooni, kuid praegu saab samaväärse lepingu koguni 21% odavamalt ehk 27 552 krooniga. Tuhandeid kroone hoiavad kokku ka uue BMW 650 või Mercedes-Benz S500 tänased soetajad.

Rossari sõnul võivad konkreetse sõiduki ja omaniku puhul nii kasko- kui ka liikluskindlustuse hinnad erinevates seltsides oluliselt erineda. "Just sellisel hetkel võib autoomanikul olla palju abi kindlustusmaaklerist, kes leiab mitte ainult parima hinna, vaid ka autoomaniku vajadustele enim sobiva kindlustuspakkuja," selgitas Rossar.

Rossari kinnitusel on mitmekesistunud pakutavate kindlustuskaitsete ulatus - konkurentsitingimustes on kindlustusseltsid sunnitud kaskokindlustuse riskide hulgas hüvitama ka ootamatult tekkinud tehnilisi rikkeid, mida tavapärane kaskokindlustus ei kompenseeri.

Ifi kaskokindlustuse hinnad on muutunud järjest rohkem personaalsemaks ehk siis konkreetse kliendi lepingute ja kahjude arvust sõltuvaks. Seetõttu ongi kahjudeta või väikeste kahjudega klientide kindlustusmaksed läinud odavamaks, mis kajastub ka kindlustusmaakleri võrdlustabelites. Kaskokindlustuse maksed on tõusnud eelkõige nendel klientidel, kelle avariidesse sattumise tõenäosus on keskmisest suurem.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt