Leppiman: energiasäästlikus muudab elektriarved väiksemaks

25. jaanuar 2008, 16:29

Eesti Energia Taastuvenergia ettevõtte juht
Ando Leppiman kommenteeris aripaev.ee online-intervjuus elektrienergia
hinnakujunemist tulevikus, et tänu CO2 vabale energiatootmisele ning energia
säästlikumale kasutamisele muutuvad elektriarved väiksemaks.

Elektrienergia hinnakujunemist tulevikus kommenteerides ütles Leppiman, et 2010. aastal toodetakse Eestis elektrit endiselt peamiselt põlevkivist. „Elektri hinna peamisteks kujundajateks tootmiskulude kõrval on heitmekvootide hind ja elektriturul tekkiv nõudluse-pakkumise suhe,“ ütles ta.

Leppiman ütles, et aastaks 2025 tahab Eesti Energia, et kogu toodetud elektrienergiast oleks 20-30% toodetud taastuvatest allikatest ning tänaste teadmiste baasilt on nimetatud aastal elektriarve väiksem, tänu efektiivsemale ja CO2 vabale energiatootmisele ning energia säästlikumale kasutamisele. „Seda võrreldes olukorraga, kus CO2 vabadesse tootmisviisidesse poleks investeeritud,“ lisas ta.

Loe täispikka intervjuud siit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. May 2008, 12:33
Otsi:

Ava täpsem otsing