Eesti Energia plaanib 2025. aastaks taastuvenergia osakaaluks 20-30%

25. jaanuar 2008, 16:57

Eesti Energia Taastuvenergia ettevõtte juht
Ando Leppiman ütles tänases online-intervjuus, et ettevõte plaanib
2025. aastaks toota 20-30% energiast taastuvatest allikatest.

„Euroopa Komisjoni kliimapaketis on Eestile pakutud taastuvenergia osakaalu 25%. Lõplik osakaal selgub pärast liikmesriikide ja Euroopa Liidu Ministrite Nõukogu otsust. Aulepa tuulepargis toodetud elekter annab ca 1,3% Eesti elektritarbimisest,“ rääkis ta.

„Järgmine samas mahus tuulepark nagu praegu rajatav Aulepa on planeeritud 2009. aasta lõpuks Balti Elektrijaama suletud tuhaväljale. Selleks, et taastuvenergia osakaalu veel jõulisemalt suurendada, ei piirdu me nende projektidega, vaid uurime juba uute ja veel võimsamate tuuleparkide rajamise võimalusi,“ kommenteeris ta tulevikuplaane.

Leppimani sõnul on ettevõttel lähiaastatel kavas töösse võtta ka muid taastuvenergia rakendusi. Narva Elektrijaamades kavatsetakse kasutada biokütuseid (ühe 200 MWe ploki viimine 10% ulatuses põlevkivilt biomassile) ja ehitada uus taastuvatel allikatel töötav Ahtme koostootmisjaam. Lisaks hoiame pilku peal hajutatud energiatootmise projektidel, nagu Viiratsi ja Jõelähtme biogaasi koostootmisjaamad ning Põltsamaa hüdroelektrijaama taastamine,“ loetles ta.

Leppiman ütles, et Eesti Energia saab äriettevõttena tegeleda vaid kasumlike projektidega. „Samas ei usu me täna valitsevate trendide muutumisse ja oleme oma tegevustes maksimaalselt keskkonnateadlikud,“ lisas ta.

Loe täispikka intervjuud siit.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. April 2008, 07:45
Otsi:

Ava täpsem otsing