Neerudega kaubitsenud Doktor Õudus pani plehku

29. jaanuar 2008, 17:44

Illegaalset neerude siirdamise kliinikut
omanud ja politsei eest plehku pannud India arst kuulutati rahvusvaheliselt
tagaotsitavaks, kirjutas The Times.

India politsei avastas neerusiirdamise töökoja eelmisel nädalal. See asus ühes Delhi eeslinna eramajas. Vahistati üks arstidest, autojuht ning mitu kliiniku töötajat. Politseil õnnestus päästa ka viis inimest, kellest kolmel oli neer juba välja lõigatud ning kes vajasid seetõttu kiiret haiglasse paigutamist.

Politsei kahtlustab, et salakliinik jõudis enne paljastamist neeru röövida 500-600 inimeselt. Neeruäri organiseerija dr Amit Kumaril õnnestus põgeneda. Politsei kahtlustab, et ta kasutas selleks välismaiste patsientide abi ning varjab ennast praegu väljaspool India piire. Kogu maa lennuväljad on täis kleebitud Amit Kumari pilte.

Lenta.ru vahendas, et neerudoonoriteks olid vähekindlustatud indialased, kellest osadelt ei küsitud isegi neeru eemaldamise luba. Kumar maksis iga neeru eest 50 000-100 000 ruupiat (1200-2500 dollarit). Rikastelt välismaalastelt võttis ta uue neeru eest aga 1,5 miljonit ruupiat (38 000 dollarit). Neid vooris salakliinikusse nii Suurbritanniast, Ameerika Ühendriikidest, Saudi Araabiast, Kanadast kui ka Kreekast.

Esmakordselt jäi Kumar neeruäriga politseile vahele 1994. aastal, kuid tal õnnestus samuti põgeneda. Inimorganitega kaubitsemine keelati Indias ära juba 1994. aastal, kuid sellele vaatamata tehakse igal aastal kuni 2000 illegaalset operatsiooni ning äraostetud politseinikud vaatavad organiärile läbi sõrmede.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. April 2008, 20:23
Otsi:

Ava täpsem otsing