Ketlin Priilinn • 29. jaanuar 2008
Jaga lugu:

Klaasvahesein eeldab materjalina vaid tugevat eriklaasi

"Kontoritesse tellitakse enamasti uksi lingi ja raamita, et vaba ja puhast klaaspinda jääks võimalikult palju," osutas OÜ Aira Klaasi müügijuht Rauno Vaher raamita kergete vaheseinte võimalustele. Erakliendid on enamasti huvitatud dušinurkade lahendustest ja klaasustest. Lisaks tellitakse ka klaaspiirdeid.

Ettevõtted aga soovivad jagada kontoreid klaasseinte, -uste ja -piiretega.

Seintele lisanduvad käänduksed on lingi ja raamita ning paigaldatakse seinale või põrandasse ja lakke kinnituvate hingedega. Lükanduksed on aga enamasti rippsiinidel, mis kinnitatakse seinale, lakke või klaasile.

Toodete hinnad sõltuvad Vaheri kinnitusel valitud tarvikutest ja nende toonist ning klaasi paksusest ja toonist, tellimisaeg on toodetel üldjuhul 3-4 nädalat.

ASi Glaskek Tallinn klaaspaketi müügijuhi Ruve Osula sõnul kasutatakse siseruumides, kus on väga palju liikumist ja täisklaasist vaheseinad, üldiselt turvaklaase. "Tavaliselt on nendeks karastatud klaasid," lisas ta.

Eriti kriitilistesse kohtadesse, kuhu võib mõni ese, või on oht ise vastu kukkuda, soovitas ta lamineeritud klaase. Kaks või enam klaasi üksteise külge lamineeriv erikile hoiab klaasi purunenud kilde koos.

Karastatud klaase on Osula selgitusel võimalik saada erinevates toonides. Mida paksem klaas, seda tumedam toon. "Hindadelt on lamineeritud klaasid karastatutest kallimad, väga palju sõltub hind töötlusest," jäi Osula hinna esiletoomisega hätta.

ASi Evelekt Sisustus juhataja Jüri Zoova lasi oma büroosse valida klaasseinad esteetilistel kaalutlustel. "Esialgu oleme väga rahul. Eks edaspidi paista, kuidas see lahendus ennast õigustab," lisas ta.

Hetkel kuum Äripäevas

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid. Veebilehe kasutamist jätkates nõustute küpsiste kasutamisega. Loe lähemalt