SEB: firmad pole kiirlaenu sildfinantseerimist küsinud

30. jaanuar 2008, 17:25

SEB Eesti Ühispanga äriklientide suuna
äriarendusjuht Piret Oruste ütles, et ei tea praktikas ühtegi juhtumit, kus neil
oleks tulnud refinantseerida ettevõtet kiirlaenu.

"Praktikas ei tea, et oleksime kiirlaenu kliente refinantseerinud," sõnas Oruste. "Juhul kui klient sellise sooviga meie poole pöördub, selgitame välja sellise laenu võtmise põhjuse ning analüüsime kliendi maksevõimet. Sildfinantseerimise otsus lähtub ettevõtte riskitasemest."

SEB Eesti Ühispank annab ettevõtteile arvelduslaenu üldjuhul kuni 50% ettevõtte kuukäibest. Tavaliselt nõuab Ühispank arvelduslaenu tagatisena kas kinnisvara või kommertspanti. Arvelduslaenu intress oleneb kliendist, tagatisest ja riskist, kuid jääb Ühispangas alati allapoole 15,5%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
30. January 2008, 17:24
Otsi:

Ava täpsem otsing