ELile ei meeldi Eesti suhtumine välisfondide maksustamisel

Mariliis Pinn 01. veebruar 2008, 11:56

Euroopa Liit kaebas maksude pärast kohtusse
Iirimaa ja Austria. Ka Eestit võib välisfondide kohalikest fondidest teistsuguse
maksustamise tõttu oodata sama saatus.

Euroopa Liit kaebas kohtusse Iirimaa ja Austria, sest riigid ei kaotanud sigarettide miinimumhinda. Tegu on vaid ühe hagiga seeriast, mis EL on esitanud seoses liikmesriikide käibemaksude ja dividendide maksustamisega, kirjutas Bloomberg.

Euroopa Komisjoni meelset hägustab miinimumhind konkurentsi ja tagab kasumimarginaali. Et vähendada tubakatoodete tarbimist, soovitas komisjon tõsta tubakaaktsiisi.

Komisjon kaebas 2005. aastal kohtusse Portugali, kes korraldas maksuamnestia. Komisjoni meelest rikkus riiklikesse võlakirjadesse investeerijate eelistamine kapitali vaba liikumise põhimõtet. ELi maksuvoliniku Laszlo Kovacsi sõnul ei tohi siseturu reeglite kohaselt diskrimineerida teiste riikide investoreid.

EL ähvardas kohtusse kaevata ka Saksamaa, Eesti ja Tšehhi, sest nad maksustavad välisettevõtteid ja pensionifonde kõrgemalt kui kohalikke.

Et maksudiskrimineerimist lõpetada, kaebas EL kohtusse ka Suurbritannia, sest riik ei tagastanud käibemaksu mitteeuroliidu klientide finantsteenustelt. EL hoiatas ka Poolat teatud lastekaupadele väiksema käibemaksumäära kehtestamise eest ja teatud ehituskaupade käibemaksust üldse vabastamise eest.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
01. February 2008, 11:56
Otsi:

Ava täpsem otsing