Ärilause: appi, palk kasvab liiga kiiresti!

Aili Sandre 05. veebruar 2008, 12:28

Ütlemisi tänastest, 5. veebruari
ajalehtedest.

"Kui me sidusime tippjuhtide palgad alampalgaga, ei osanud me ette näha, et viimane nii kõvasti tõusma hakkab," Kohtla-Järve volikogu eelarvekomisjoni esimees Vladimir Peterson, ja linnajuhid nüüd hädas oma palga kiire kasvu pärast - linnapeal ja volikogu esimehel palk koos lisade ja toetustega 55 000 krooni, Postimees.

"Mõistetav, et pole ühtegi inimest, kes absoluutselt mitte kunagi milleski ei eksi, kuid jutt on mõistlikkusest, aususest ja kaasliiklejaid austavast ning neist lugu pidavast liiklejast," Liiklusohvrite Fondi nõukogu esimees Robert Antropov, selgitades auto aknale kinnitatava kleepsu "Hooliv liikleja" mõtet, Postimees.

"Kui töötajat on võimalik koondada, andes väga lühikese etteteatamise tähtaja, hakkavad inimesed koonduma piirkondadesse, kus tööd on kergem leida," põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder (IRL), Postimees.

"Eelmisel aastal tekkis inimestel mingi kummaline arusaam, et ükski kinnisvara ei maksa alla miljoni," Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman, Postimees.

"Spordimeeste keeles öeldes peaksime liikuma kindla lahenduse poole keskmaajooksu kiirusega," Ida-Tallinna Keskhaigla juhatuse esimees Ralf Allikvee - soov on vahetada haiglat toitlustavat firmat, mida rutem, seda parem, Postimees.

"Põlispuu on nagu ökoloogiline minioaas keset tehismaastikku," Riikliku Looduskaitsekeskuse Põlva-Valga-Võru regiooni direktor Urmas Roht - räägib linnakeskkonnas põlispuude säilitamise poolt, Postimees.

"Uskudel ja ideoloogiatel ei saa olla õigust puutumatusele nagu füüsilistel isikutel," politoloog Iivi Masso, Eesti Päevaleht.

"Vastasseisust aitaks meedia poolel üle saada see, kui teadvustada, et avalik huvi on amorfne, s.t ilma kuju ja vormita," rahvusringhäälingu ajakirjanduseetika nõunik Tarmu Tammerk - jutt on isikuandmete kaitse seadusega seoses tekkinud vastasseisust meedia ja õiguskaitsjate vahel ja põhjusel et mõiste "avalik huvi" on seadustes määratlemata; Tammerki sõnul ei saa "avalikku huvi" lülitada seadusesse kui kindlate asjade nimekirja, Eesti Päevaleht.

"Kirik hakkab pindade väljarentimisega raha teenima ja kasutab saadavat tulu vaimulikele palga maksmiseks," OÜ Kiriku Varahaldus kantsler Mati Maanas kahe 50meetrise tornmaja rajamisest Kentmanni ja Rävala risti, Eesti Päevaleht.

"Eelmisel aastal kehitasid tarbijad lihtsalt õlgu ja on edasi ostnud. Kui aga naabrimees kaotab ehitusel töö, siis tekib inimesel hirm ja tõmbab tarbimist kokku," Hansabank Marketsi analüütik Maris Lauri.

"Suurtootja sai oma portfelli ühe korraliku õlle lisaks," ASi Puls Brewery tegevjuht Meelis Pihel - Pärnu jätkab samade õllede tootmist ka pärast kaubamärgi müümist ASi Viru Õlu suuromanikule, Eesti Päevaleht.

"Nõus ei tahaks olla töötaja väitega, et ta teeb vähem tööd, kui palka ei tõsteta. seadus ei anna talle sellist võimalust, pigem saab seda käsitada tööülesannete täitmata jätmisena,. Küll aga võib töötaja otsustada, kas ta tahab töötada edasi selle tööandja juures, kui palk on aastaid samal tasemel," tööinspektsiooni õigusosakonna juhataja Niina Siitam, Eesti Päevaleht.

"Kui sul teleka ees õlleisu tuleb, ei sõida sa sellepärast teise linna õlle järele," Eesti Õlletootjate Liidu juht Cardo Remmel, näeb õllemüügi vähenemise taga müügipiiranguid, Äripäev.

"Mina joon viis pudelit õlut aastas, nii et mina ei ole see, kes alkoholimüüki mõjutaks," Eesti Tööandjate Keskliidu volikogu esimees Enn Veskimägi, vastates küsimusele, kas tema tarbimisharjumusi on mõjutanud öine alkoholikeeld, Äripäev.

"Meil on viie aasta üsna suured projektid paigas, aga Paljassaarde investeerimise kohta võiks öelda "never say never"," SRV Kinnisvara omanik Indrek Toome, Äripäev.

"Kaupmeestele ja teenindajatele tasuks selgeks teha, et kaupade hind ei vasta vahel nende väärtusele. Näiteks võiks öelda teenindajale, et teie kauba hind on liiga kõrge, ja minna teise kaupmehe juurde," Hansabank Marketsi analüütik Maris Lauri, kutsudes inimesi protesteerima hinnatõusu vastu, Äripäev.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
05. February 2008, 12:55
Otsi:

Ava täpsem otsing