Eestlased korraldavad Silicon Valleys alternatiivenergeetika messi

Mariliis Pinn 06. veebruar 2008, 14:03

21.–22. aprillini korraldavad Ettevõtluse
Arendamise Sihtasutus ja teised Põhjamaade tehnoloogiaagentuurid Ameerika
Ühendriikides Silicon Valleys ettevõtjatele kontaktürituse Nordic Green 2008,
mille teemaks on keskkonnasäästlikud energiatehnoloogiad, teatas EAS.

„Keskkonnasäästlike energiatehnoloogiatega tegelemine on muutumas üheks atraktiivsemaks tegevusvaldkonnaks Ameerika Ühendriikides, eriti California osariigis. Räniliiva kulub juba rohkem päikeseelementide kui arvutikiipide valmistamiseks,” sõnas EASi esindaja Silicon Valleys Andrus Viirg. „Rohelise tehnoloogia sektoris tegutsevad ettevõtted on saanud ka riskikapitalistide uuteks lemmikuteks – 2007. aasta kolmandas kvartalis investeeriti neisse 2,4 miljardit USA dollarit,” lisas ta.

Kahepäevasel alternatiivenergeetika alasel messil käsitletakse teemasid, mis on keskkonnasäästlike energiatehnoloogiate võimalused ja väljakutsed ning kuidas saada osa sellest uuest tehnoloogiavaldkonna buumist Ameerika Ühendriikides.

Eesti ettevõtjad saavad tutvustada koos teiste Põhjamaade ettevõtetega oma lahendusi ning saada ka ise uusi teadmisi. „See on Eesti ettevõtjatele väga hea võimalus leida uusi kontakte nii Põhjamaade kui ka Ameerika ettevõtetega partnersuhete loomiseks. Samuti see võimalus kohtuda rahastajatega oma ettevõtte laiendamiseks,” iseloomustas Viirg kontaktürituse kaalukust.

Ürituse fookuses on päikese,- tuule- ja hüdroenergia, energiasäästlikud lahendused ja materjalid ehitustööstuses, biokütused, kütuseelemendid, aga ka tänapäevane fossiilkütuste kasutus (k.a põlevkivi).

Nordic Green 2008 korraldajateks on Põhjamaade tehnoloogiaagentuurid Finnode (Soome TEKESi ja Finpro ühisettevõtte Ameerikas), Innovation Norway, Innovation Center Denmark, Vinnova (Rootsi), Nordic Energy Research ja EAS/Enterprise Estonia.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. February 2008, 14:02
Otsi:

Ava täpsem otsing