• OMX Baltic0,21%293,43
  • OMX Riga0,28%913,34
  • OMX Tallinn0,05%1 962,35
  • OMX Vilnius0,26%1 230,91
  • S&P 5000,48%6 631,96
  • DOW 300,27%46 142,42
  • Nasdaq 0,94%22 470,73
  • FTSE 1000,21%9 228,11
  • Nikkei 2251,15%45 303,43
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,15
  • EUR/RUB0,00%98,13
  • OMX Baltic0,21%293,43
  • OMX Riga0,28%913,34
  • OMX Tallinn0,05%1 962,35
  • OMX Vilnius0,26%1 230,91
  • S&P 5000,48%6 631,96
  • DOW 300,27%46 142,42
  • Nasdaq 0,94%22 470,73
  • FTSE 1000,21%9 228,11
  • Nikkei 2251,15%45 303,43
  • CMC Crypto 2000,00%0,00
  • USD/EUR0,00%0,85
  • GBP/EUR0,00%1,15
  • EUR/RUB0,00%98,13
  • 11.02.08, 09:58
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Sibul ei aja enam nutma

Uus-Meremaa teadlased on loonud sibula, millel on välja lülitatud meid nutma ajavat ensüümi kodeeriv geen.
Uurimisinstituudi Crop and Food vanemteadur Colin Eady sõnul muundusid sibulas leiduvad väävliühendid taime lõikamisel ensüümi mõjul kergesti lenduvaks ja pisaraid esile kustuvaks aineks, mis pani sibula lõikaja nutma, teatas Eesti geenikeskus. Uudsel sibulal, millel reaktsiooni vahendav ensüüm puudub, on Eady sõnul säilinud sibulale omane lõhn ja see tuleb senisest veel paremini esile.
Instituut loodab uue pisaratevaba sibula turule tuua lähema 10-15 aasta jooksul.

Artikkel jätkub pärast reklaami

Seotud lood

Hetkel kuum

Podcastid

Tagasi Äripäeva esilehele