Romet Kreek • 12. veebruar 2008
Jaga lugu:

Positiivne börsipäev

Eile oli igati positiivne börsipäev - nii Aasias, Euroopas kui ka turgude avanedes USAs. Võiks öelda, et valitses heade uudiste uputus.

Euroopa suurimas majanduses Saksamaal kerkis veebruaris täiesti ootamatult investorite usaldusindeks. USA rämpshüpoteekidega sisuliselt maksejõuetu panga IKB Deutsche Industriebanki aktsia tõusis, kuna eeldatakse, et riik paneb pangapäästmisele õla alla. Pangal on kohe vaja 500 mln eurot. IKB aktsia hind tõusis 13 protsenti, 5,56 eurole.

USAs on investeerimisguru Warren Buffett pakkunud abi hädas võlakirjakindlustajatele. Lisaks on kuus USA suurpanka tulemas välja abiplaaniga, et vältida kodulaenuvõtjate probleemi kasvamist. Abiplaani nimi on Lifeline, sellest peaks teavitama USA rahandusministeerium. Tõusis isegi General Motorsi aktsia, kes teatas väga jätkusuutlikult taas kvartalikahjumist.

Nagu ka eilsel Hansapanga investeerimiskonverentsil kõlas, ei saa tõmmata alati üheselt paralleele halb ettevõte = halb aktsia. Viletsad ettevõtted võivad osutuda väga headeks aktsiateks, kui suudetakse ettevõte raskustest välja tuua. Samas on risk kõrge - ebaõnnestumine võib tähendada kogu investeeringu kaotamist.

Jaga lugu:
Hetkel kuum Äripäevas