Maxima müüb keelatud antibiootikumidega juustu

Hille Tressum 14. veebruar 2008, 10:47

Läti toidu- ja veterinaarteenistus leidis
Valmieras asuvast Maxima toidupoest Kreeka päritolu juustu, mis sisaldas
keelatud antibiootikume. Sama juust leiti ka Valka Maximast, kirjutas
Valgamaalane.

Läti toidu- ja veterinaarteenistuse inspektorid leidsid Läti linnas Valmieras asuvast Maxima poest juustu, mis sisaldas keelatud antibiootikumi klooramfenikooli. Veel möödunud nädala kolmapäeval ja neljapäeval oli kõnealune juust müügis ka Valka Maxima toidupoes.

Valka Maxima juhataja ütles toona Läti ajalehele Ziemellatvija, et poeketti juhtkond ei ole andnud korraldust see juust poelettidelt eemaldada. Veidi hiljem teatas naine ajakirjanikele, et juust tagastatakse maaletoojale.

Juhataja sõnul ei olnud juustu nimega Tostino rahva seas eriti populaarne.

Läti toidu- ja veterinaarteenistuse andmetel on piimast ja piimatoodetest ennegi seda antibiootikumi leitud. Tegu on aga veterinaarravimite kasutustingimuste rikkumisega. Aine on toksiline ja võib tekitada ravimiresistentseid haigustekitajaid.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
03. June 2008, 17:45
Otsi:

Ava täpsem otsing