Kommentaar: Kranichist on kahju

1706-aripaev 21. veebruar 2008, 12:05

Reformierakondlasest endisest
keskkonnaministrist Heiki Kranichist on kahju. Maadevahetuse võimaluse üks
loojatest on hädas.

Eesti Ekspress kirjutas hiljuti, et Kranich asus ministriametis olles elama maadevahetuse skandaali kesksete tegelaste Merko Ehituse suuromanike Toomas Annuse ja Tõnu Toomiku lähisugulaste ning maid vahetanud Haapsalu ettevõtja Koit Uusiga seotud firmale kuuluvasse korterisse Tallinna kesklinnas.

Nimetatud loo valmimine võttis küll Kranichilt korraks söögiisu ning ta jäi esimese hooga selgituste jagamisel napisõnaliseks, aga õnneks ilmus täna Ekspressis järjelugu. Selles kurdab eksminister oma rasket elu. Ta peab korteri eest omanikele maksma kirvehinda. Soojematel kuudel tasub kommunaalkuludena 20 000 krooni ja talvel kuni 25 000 krooni kuus. „Mul on kogu aeg käinud jauramine Luksi Majaga, kes on tahtnud üüri tõsta,“ kurtis Kranich Ekspressile. Korterit aga ei suuda Kranich endale osta, sest selle hind on liiga kõrge. Nii peabki ta hambad ristis ja kõhu kõrvalt näpistades maksma kõrget üüri.

Pahatahtlikud inimesed ütleksid, et keegi ei sunni Kranichit sellel kallil üüripinnal elama. Kui üür on kõrge, siis ärgu valagu meedias krokodillipisaraid, vaid koligu odavamale pinnale. Või siis viibutavad eksministri suunas näppu ja ütlevad, et on vähemalt ebaeetiline, kui maadevahetuse võimaluse loonud ministril on isegi kaudne kokkupuude ettevõtjatega, kes tänu ministri tegevusele hiljem kasu said.

Kerge on poliitikut hukka mõista. Palju keerulisem on teda mõista. Ma proovin. Võib-olla on Kranichil tekkinud tugev emotsionaalne side selle Tallinna korteriga. Ta on seal elanud ligi viis aastat. Ta kolis sinna elama keskkonnaministrina. Võib-olla on selle koduga seotud erinevad mälestused, mis aitavad meenutada keskkonnaministrina tehtud häid otsuseid. Võib-olla on see korter ministriametist eraettevõtlusesse suundunud Kranichile omamoodi talismaniks.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. February 2008, 12:20
Otsi:

Ava täpsem otsing