Moody's: välispangad omavad ligi 100% Eesti pankade varadest

21. veebruar 2008, 13:43

Väljavaade Eesti pankade pangasüsteemile on
negatiivne, peegeldades kasvavat riski varade kahanevas kvaliteedis ja
likviidsuses viimaste aastate laenude kiires tõusus.

See peegeldab samuti Moody'se viimast Hansapanga väljavaate muutust, mis on suurim pank Eestis, kirjutas moodys.com. Siiski jääb Sampo Panga ja Balti Investeeringute Grupi Panga väljavaade stabiilseks.

Sellegipoolest jätkab üldine pankadesüsteem paranemist.

“Eesti pangandussüsteem jääb kõrgelt integreerituks ja seda iseloomustab märkimisväärne kontsentratsioon. Põhjamaade pangad domineerivad turul enam kui teistes Balti riikides – Põhjamaade finantsgrupid on nelja suurima panga omanikud ning omavad kogu laenu- ja liisinguturust 95%. Välispankade harude kontroll on ligi 100% kogu pangasüsteemi varadest,” ütles Moody'se vanemanalüütik Virginie Merlin.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. February 2008, 13:42
Otsi:

Ava täpsem otsing