Selge vahe eestlaste ja venelaste vahel

21. veebruar 2008, 17:53

Alusta lugemist algusest: Puuduv partner või elukoht takistavad Eesti
naistel sünnitamist

Loe ka:HIVi hirm pani ennast hoidma

Seksi eest raha või muid majanduslikke hüvesid on pakutud peaaegu igale neljandale vastanud naisele. Ühel korral on raha eest seksima nõustunud 2,4 protsenti, korduvalt on oma keha raha eest loovutanud pea üks protsent kõikidest vastanud naistest.

„Siin on selge vahe eesti ja vene emakeelega naiste vahel. Viimastele on selliseid pakkumisi tehtud tunduvalt rohkem,” ütles Part.

2000. aastal inim- ja intiimsuhete võrdlevas uuringus, kus vaadeldi võrdlevalt Eesti, Soome, Rootsi ja Peterburi inimeste seksuaalkäitumist, oli selliseid pakkumisi saanud üle 30 protsendi Eesti naistest ja umbes 10 protsenti meestest. Peterburis oli selliseid ettepanekuid tehtud ligi kaks korda enam kui Soomes; Eestis oli ettepanekuid vähem kui Peterburis ning Rootsis olid väga vähesed naised selliseid pakkumisi saanud.

„Miks selliseid ettepanekuid tehakse ning miks see on eri riikides erinev, ei ole antud uuringu põhjal võimalik öelda. Küsimus võib olla väärtushinnangutes, näiteks „kõik kaubaks” suhtumises, naise ja mehe kuvandis seksuaalsuse kontekstis või muus,” selgitas Part.

Loe edasi: Beebipillid tekitavad hirmu

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. February 2008, 17:51
Otsi:

Ava täpsem otsing