HIVi hirm pani ennast hoidma

21. veebruar 2008, 17:52

Alusta lugemist algusest: Puuduv partner või elukoht takistavad Eesti
naistel sünnitamist

Selgelt on HIV-epideemia mõjutanud kondoomikasutust. 16-17-aastaste vastajate puhul kasutas partner esimese vahekorra ajal kondoomi ligi 72 protsendil juhtudest. Sama tendents kehtib ka 18-24-aastaste puhul, kus kondoom oli kasutusel 61 protsendil.

Seevastu vanemate vastajate puhul oli kondoomi kasutamine siiski pigem erand. Näiteks 35-44-aastaste naiste esimese suguühte puhul oli eelistatuim rasestumisvastane vahend katkestatud suguühe. Kondoom oli kasutusel vaid 15 protsendil juhtudest.

„Siin võib põhjusi näha nii HIVi levikus kui ka selles, et 1996. aastal lisandus Eesti koolide õppekavva kohustusliku inimeseõpetuse aine raames seksuaalharidus,” ütles üks uuringu läbiviijatest, Tartu Ülikooli naistekliiniku naistearst Kai Part.

Loe edasi: Selge vahe eestlaste ja venelaste vahel

Samuti: Beebipillid tekitavad hirmu

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
21. February 2008, 17:45
Otsi:

Ava täpsem otsing