flyLAL ja airBaltic võistlevad regiooni valitsemise pärast

25. veebruar 2008, 13:32

Lennukompaniid flyLAL ja airBaltic
võistlevad, kumb on suurim vedaja Lätis ja Leedus, kuigi airBaltic edestab
konkurenti reisijate arvu poolest ning ei tunne oma positsiooni
ohustatuna.

Leedu lennufirma flyLAL on alustamas jõulist tegevust kui Läti lennufirma airBaltic libiseb ettepoole tänu ettevõtte juhi Bertolt Flick targale strateegiale, vahendas BBN. airBaltic on ennast läbi surunud Vilniusesse ning hetkel veab rohkem reisijaid Leedu pealinnast kui kohalik vedaja. Lennujaama ametlike andmete järgi kandis AirBaltic 585 400 reisijat Vilniusest 2007. aastal, võrreldes flyLALi 526 000 reisijaga.

FlyLALi uued lennud Riiast teistesse Euroopa sihtkohtadesse lendavad läbi Vilniuse, mis tähendab, et reisijad kasutavad kahte lendu.

airBalticu juht Flick on muretu konkurentsi suhtes. “Meil pole absoluutselt mingit plaani “võtta üle” lennuliin,” ütles Flick. “Me pakume 22 sihtkohta Vilniusest ning oleme absoluutsed turuliidrid Leedus turu kasvu ja suuruse poolest,” lisas ta.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
04. April 2008, 14:13
Otsi:

Ava täpsem otsing