Eurobaromeeter: eestlane usaldab väga oma valitsust

Annika Matson 24. märts 2008, 16:58

Eurobaromeetri sügisese uuringu
andmetel usaldavad eestlased väga oma valitsust ja riigikogu.

Vaatamata kärale riigikogulaste palkade ümber ja kriitikale valitsuse aadressil, selgub 2007. aasta sügisel Eurobaromeetri avaldatud sotsiaaluuringust, et Eesti on 11. kohal elanikkonna usalduse poolest parlamendi vastu. Usaldus valitsuse vastu viis meie riigi aga lausa 2. kohale, kirjutab venekeelne uudisteportaal dv.ee.

46% küsitletuist vastas, et usaldab või pigem usaldab riigikogu. Sealjuures euroliidu riikide keskmine näitaja oli 35%. Enim usaldavad taanlased oma parlamenti, seda teeb 74 protenti vastanutest. Kõige väiksem usaldus rahvasaadikute vastu on Poolas – parlamenti usaldab kõigest 10% elanikkonnast.

Eesti tulemus oli mõnevõrra ootamatu, uuringu läbiviijaid üllatasid majanduse jahutmise ja aprillisündmuste taustal 2007. aasta sügisel kogutud andmed. Koguni 62% inimesi usaldab Eesti valitsust, suurem oli see näitaja vaid Luksemburgis. Kõige vähem usaldust pälvis Bulgaaria valitsus – kõigest 16% inimestest vastas, et usaldab või pigem usaldab valitsust.

Keskmine valitsuse usaldusväärsuse näitaja ELi riikides oli 34%.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
10. April 2008, 12:16
Otsi:

Ava täpsem otsing