Neivelt: paar-kolm aastat ei maksa Eestis suurt kasvu oodata

Annika Matson 26. märts 2008, 16:40

Sampo Panga foorumi „Uus tõus“
vestlusringis ütles endine hansapankur Indrek Neivelt, et paar-kolm aastat ei
maksa Eestis suurt kasvu oodata. „Sest eelmine kasv oli ehitatud valele
vundamendile,“ põhjendas ta.

Neivelt rääkis, et bürokraatia tapab loovust ja loovad inimesed põgenevad teistesse ettevõtetesse. „Inimestel tuleb lasta vabalt tegutseda ning lubada neil teha väikesi vigu, aga mitte lasta neil teha suuri vigu,“ rääkis Neivelt. Tema sõnul käib täna töö suurtes kontsernides otse vastupidi. „Maailmas kasvab kõrgharidusega töötajate hulk, aga samas mõeldakse firmades välja üha enam uusi reegleid ja struktuure ning käiakse mööda lõputuid komiteesid ja keegi ei otsusta ega vastuta,“ rääkis ta.

Neivelt on seisukohal, et Eesti uue kasvu mootoriteks võiksid olla 30-40. aastates loovad inimesed, kellel saab ühel hetkel kõrini suure süsteemi masinavärgist ning nad teevad oma firmad. „Vot sealt tuleb uut kasvu,“ kommenteeris ta ning lisas: „Eile näiteks nägin ma üllatusega, et Gild Bankers sai aasta kasumiks 80 miljonit krooni“. Neivelt lisas, et maavarasid Eestis ei ole ja transiiti pole ka kellelegi vaja, mille peale kostis naerupahvakas saalist.

Neivelt ütles, et Arengufondi nõukogu esimehena on ta kogenud, et eestlaste uute ideede tabel on parem, kui esialgu loota julgeti.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
15. September 2008, 16:54
Otsi:

Ava täpsem otsing