Re Solution: Tallinn peaks end investeerimissihtkohana enam tutvustama

Agnes Ojala 02. aprill 2008, 14:43

Ärikinnisvara- ja
finantskonsultatsioonidega tegeleva ettevõtte Re Solution Eesti tegevjuht
Meelis Liivaku hinnangul teevad Leedu, Läti, Venemaa, Ukraina ja Poola Eestist
oluliselt enam, et välisinvestoreid kinnisvarasektorisse investeerima meelitada,
teatas ettevõte.

“Sealsed omavalitsused teevad oma linnade kui kinnisvarainvesteeringuteks sobiliku keskkonna rahvusvahelisse turundusse silmnähtavalt palju ja see on ka tulemusi andnud,” ütles Liivak, kommenteerides ettevõtte hiljuti avaldatud kinnisvaraturu ülevaadet.

Vaatamata investorite jätkuvale huvile piirkonna vastu, peaksid Liivaku sõnul Eesti firmad ja eelkõige Tallinna linn tegema senisest rohkem tööd rahvusvahelistel üritustel ja messidel tutvustamaks Eestit ja Tallinna huvitava investeerimispiirkonnana.

”Euroopa tasemel toimub aastas paar olulist kinnisvarasündmust ja Tallinna linn koos EASiga võiksid neil olla esindatud. Meil on siin palju piisavalt suuri ja huvitavaid projekte, näiteks Ülemiste City ning elamu- ja ärikvartalid Tallinna mereäärsetel alad, kus on plaanis välja arendada suisa uued linnaosad. Ma olen kindel, et ka nimetatud projektide arendajad oleksid väga huvitatud sellistel väljapanekutel ja messidel osalemisest, kus tõsiste välisinvestorite kontsentratsioon on sadu kordi kõrgem kui investorite arv kõigis Baltikumi pealinnades kokku,” rääkis Liivak.

Re Solutioni traditsiooniline väljaanne analüüsib Balti riikide kinnisvaraturgudel toimuvat ning kirjeldab lähituleviku trende. Värske turuülevaade põhjal prognoosib ettevõte, et 2007. aastal alanud elamuarendussektori kokkutõmbumine on üle kandunud ärikinnisvara sektorisse ning käesoleval aastal võib oodata sektoris kuni 20% hinnakorrektsiooni. Lisaks sisaldab väljaanne ka rahvusvahelise audiitor- ja konsultatsioonifirma PriceWaterhouseCoopersi ülevaadet kinnisvara valdkonna maksustamisest ning regiooni juhtiva advokaadifirma Lawini ülevaadet ettevõtluse ja kinnisvaraalasest seadusandlusest Baltikumis.

Re Solution on rahvusvaheline finants- ja kinnisvaraalane nõustamisfirma, mis tegutseb Eestis, Lätis, Leedus, Ukrainas ja Taanis. 2007. septembris asus Re Solution tegema koostööd Jones Lang LaSalle’i ametliku alliansi partnerina Baltikumis.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
02. April 2008, 14:41
Otsi:

Ava täpsem otsing