Saadikud on palgasüsteemis eri meelt

Mariliis Pinn 09. aprill 2008, 08:30

Riigikogu fraktsioonide juhid kinnitasid,
et suhtuvad väga tõsiselt Postimehe kogutud ligi 8000 allkirja, mis antud nende
praeguse tasureeglite vastu, samas ei kiirustanud keegi Postimehe küsitletud
poliitikutest andma ühtegi kindlat lubadust senise palgasüsteemi muutmiseks.

Riigikogu esimehe Ene Ergma juures koguneb täna ümarlaud parlamendi fraktsioonide esindajatest, kes esitavad oma nägemuse, kas ning milline peaks olema saadikute palgasüsteem või kas üldse vajaks praegune neljakordse keskmise palgaga korrutatud variant muutmist, kirjutas Postimees.ee.

Reformierakonna fraktsiooni esimehe Keit Pentuse sõnul läheb ta kohtumisele seisukohaga, et muudatusi kavandades ei tohi lükata vastutust kellegi teise õlgadele, mõistliku variandina näeb Reformierakond seaduses sätestamist, et iga parlamendi koosseis vaatab järgmist riigikogu ja teisi põhiseaduslikke institutsioone puudutava tasustamissüsteemi üle üks kord nelja aasta jooksul.

Sotsiaaldemokraatliku erakonna (SDE) fraktsiooni esimees Eiki Nestor oli seisukohal, et palgasüsteem vajab muutmist ja SDE fraktsioon toetab tema sõnul n-ö tarkade kogu ehk siis Soome varianti, kus ettepaneku riigikogu liikme palga suuruse kohta teeks ekspertidest koosnev sõltumatu kooslus.

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) fraktsiooni aseesimehe Andres Herkeli sõnul ei taha ta minna kohtumisele parlamendi esimehega jäiga seisukohaga, pigem kavatseb ta esimest selleteemalist kohtumist võtta kui mõtete vahetamist ja Keskerakonna fraktsiooni juhi Vilja Savisaare sõnul ei ole õige kiirustada põhiseaduse muut shy;misega.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
09. April 2008, 08:28
Otsi:

Ava täpsem otsing