Tööõnnetuse põhjustaja sai tingimisi karistada

11. aprill 2008, 10:12

Narva kohtumaja kohtunik karistas tingimisi
vangistusega ehitusel ohutusnõudeid eiranud projektijuhti, kelle tegevuse
tulemusel kukkus töömees tellingutelt surnuks.

Viru ringkonnaprokuröri Irina Karo sõnul ei viibinud tol päeval objektil vastutavat töötajat – projektijuhti, kelle tööülesannete hulgas oli töö korraldamine ja ohutustehnika nõuete täitmine. "Ehitustellingud olid komplekteerimata, polnud luuke ega redeleid," selgitas prokurör SLÕhtulehe.

Süüasja arutanud Viru maakohtu Narva kohtumaja kohtunik karistas projektijuhti töötervishoiu- ja tööohutusnõuete eiramise eest, mille tagajärjel põhjustati surm, aasta ja kuuekuulise vangistusega tingimisi.

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
11. April 2008, 10:23
Otsi:

Ava täpsem otsing