Valitsusliit tuleb säästueelarvega lagedale enne suve

14. aprill 2008, 16:13

Kõik ministeeriumid peavad kokku hoidma 7-9
protsenti kulusid, et säästueelarve kokku pannud valitsus esitab selle enne
suvepuhkust ka riigikogule.

Rahandusminister andis tänasel valitsusliidu eestseisuse koosolekul ülevaate kokkuhoiukava koostamise seisust. „Tööd on selle kallal tarvis teha veel üksjagu, sest mitte kõik ministeeriumid ei ole säästuplaane valmis saanud,“ ütles valitsusliidu eestseisust juhtinud Keit Pentus. „Tänane valitsusliidu eestseisus otsustas, et kärpimisse peavad kõik ministeeriumid suhtuma ühtviisi vastutustundlikult ja 7-9% ulatuses tuleb kulud ka reaalselt kokku tõmmata. Praegu on just aeg, kui kokkuhoiust ei tule mitte ainult rääkida, vaid seda tuleb ka tegudega tõestada.“

Ka otsustati, et säästueelarve kokku pannud valitsus esitab selle kohe ka riigikogule. „Selguse saamine on praktiline mitmes mõttes. Riigikogu peaks jõudma negatiivse lisaeelarve vastu võtta enne suvepuhkusele minekut,“ lisas Pentus.

Keit Pentuse sõnul otsustati valitsusliidu eestseisuses erand teha vaid kaitseministeeriumile. „Kaitsekulutuste osas oleme võtnud rahvusvahelise kohustuse, sellest lahtiütlemine võiks minna mitmes mõttes liiga kalliks. Kaitsekulutuste osakaal SKPst väheneda ei tohi, sellega olid ka meie partnerid nõus.“

Äripäev https://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
14. April 2008, 16:11
Otsi:

Ava täpsem otsing